Prajitura cu visine

de lia maria in Prajituri, 28 Iun 2010 | 6950 vizualizari

 

Si daca tot este perioada visinelor, vin si eu cu prajitura facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 ceasca zahar tos
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 2 cesti cu faina ( umplute cu varf)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura visinata
  • 2 linguri cacao
  •  Umplutura:
  • 1kg  visine
  • 8 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul.



Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma. Peste, adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu , apoi laptele si visinata, dupa care punem faina si praful de copt. Cu o paleta amestecam compozitia usor de jos in sus. Aluatul care are o consistent moale, se imparte in doua. O parte ramane galbena si in jumatate se adauga cacaua si se amesteca.



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam mai intai compozitia maro, apoi cea galbena si deasupra punem visinele pe care le-am stors de sucul lasat.



Punem prajitura la copt la foc mediu, pentu aprox 40’ (verificam cu scobitoarea).



Intre timp, sucul lasat de visine il punem sa dea cateva clocote pana se topeste tot zaharul si devine un sirop grosut.



Dupa ce s-a copt prajitura, asa calda, o taiem in bucati, in tava in care am copt-o si turnam peste ia siropul de visine.



Se lasa sa se raceasca si se serveste.



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

nadina73 1

29.06.2010, 01:38

foarte bine arata grozava ce nebunie de culori super 5 furuc

lia maria 1

29.06.2010, 08:53

Laly, aliengirl, nadinuta, pup si va multumesc

silvi0ara 1

18.07.2010, 19:43

Ce buna este.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute de biscuiti si cacao cu visine