Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 4579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branză de vaci
  • 175 ml smântână
  • 3 linguri zahar pudră
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 5 linguri griș
  • 100 g stafide (opțional)
  • coaja de la o lămâie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de brânză de vaci (fără făină):

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră.


Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș.


Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită înmuiere).


Batem albușurile de ouă cu puțină sare (spumă foarte tare).


Turnăm spuma de albușuri peste compoziția de brânză și prin mișcări ușoare de jos în sus încorporăm spuma.


Ungem cu unt o tavă de yena și tapetăm cu pesmet.


Turnăm compoziția în tavă. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30-35 minute la foc moderat.


Tăiem prăjitura abia când s-a răcit. Pentru cei care doresc un desert mai dulce se poate pudra cu zahăr pudră.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:23

Rocsi

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:05

tare buna!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos