Prajitura de post, cu dovleac

de Ina in Prajituri, 12 Dec 2012 | 4259 vizualizari

 

Un desert de post aromat si usor de facut , chiar daca mie mi-a dat de furca :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cani cu dovleac ras ( eu pastrez in congelator pungute cu dovleac ras )
  • blat:
  • 100 ml apa
  • o cana cu faina
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri cu zahar
  • un praf de copt
  • pentru amestecul de dovleac:
  • miez de samburi de caisa
  • scortisoara macinata
  • alte 4 linguri cu zahar
  • pentru decor :
  • frisca vegetala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu dovleac:

Am pus dovleacul ras intr-o cratita, la foc mic, impreuna cu 4 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Am amestecat continuu si am lasat pe foc pana a scazut bine lichidul lasat de dovleac. Miezul de samburi de caisa l-am pisat si l-am adaugat in compozitia de dovleac.


Separat, am mixat ingredientele pentru blat, toate odata, apoi am turnat compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Am copt blatul la foc mediu, pana a capatat deasupra o tenta aurie.


Am scos blatul pe un platou, am intins deasupra crema de dovleac si am decorat cu frisca vegetala.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:40

Super!

camelia75 1

02.01.2013, 11:55

Zamfira 1

05.02.2013, 08:37

o bunatate, imi place, la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas