Prajitura deliciu cu ciocolata

de pity19 in Prajituri, 16 Iun 2014 | 1186 vizualizari

 

Sper sa va placa si voua asa cum pe noi ne-a incantat!! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru doua blaturi ( tava mare ) :

  • 10 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 plicuri praf de copt
  • jumatate de lingura cafea ( orice fel )

Crema de ciocolata :

  • 100 gr ciocolata cu crema de lapte
  • 200 ml frisca lichida HuLaLa
  • 100 gr margarina
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura :

  • 100 gr tableta cu lapte
  • 50 gr margarina

Ornat :

  • un tub frisca
  • bomboane colorate

Obtional :

  • trandafiri decorativi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deliciu cu ciocolata:

Blat 1-2 : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul .


Galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt , amestecand bine de jos in sus dupa care turnam peste albusurile batute , mixand usor cateva secunde. Egalam compozitia in doua boluri diferite , intr-una din ele adaugam jumatate de lingura de cafea si amestecam .


Luam o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina ; Luam compozitia in care am adaugat cafea si turnam in tava , niveland usor cu o paleta de lemn ; Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mic.


In acest fel continuam si cu blatul urmator.


Cand blaturile sunt gata , le taiem fiecare in 2 pe lung!


Crema de ciocolata : Batem frisca spuma tare ; Intr-o cratita adaugam untul si dam la foc mic , adaugam si ciocolata pe care am rupt-o bucati si amestecam continuu pana aceasta s-a topit ; Dam la congelator 5-6 minute pana se raceste ; Dupa care amestecam crema de ciocolata cu frisca si mixam cateva minute.


Glazura : Luam o cratita in care adaugam margarina si ciocolata rupta bucatele , dam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit si lasam la racit.


Pregatire : Luam o jumatate din blatul cu cafea si il ungem cu 1-2 linguri din crema de ciocolata , punem o jumatate de blat simplu , ungem cu crema , punem iar jumatate din blat cu cafea , ungem cu crema , punem si ultimul blat peste care turnam glazura de ciocolata . Ornam cu frisca la tub si bomboane colorate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deliciu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

16.06.2014, 19:05

delia64 1

17.06.2014, 09:17

pity19 1

21.06.2014, 12:46

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu cu caramel