Prajitura desteapta cu branza

de Miha in Prajituri, 24 Mai 2010 | 21969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g smantana
  • 50 g unt
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g branza
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu branza:

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.


Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.


Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.


Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.


Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor. Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sylvia 1

25.05.2010, 20:28

Bestiala arata am si pus-o la favorite, asta e prima care o fac . 5 furculite de la mine

Madalief 1

24.01.2012, 02:41

Arata super!
Miha, cu ce as putea inlocui branza de vaci? Cu ricotta,feta sau mascarpone? Aici in Olanda nu se gaseste branza de vaci. Multumesc anticipat pentru raspuns!

Miha 1

24.01.2012, 08:43

Madalief, cred ca mai degraba cu ricotta. Sau o crema de branza gen Philadelphia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala