Prajitura dungata

de nadina73 in Dulciuri, 28 Apr 2010 | 3863 vizualizari

 

pufoasa,gustoasa si aromata este asemanatoare cum e checu e super buna

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 650 g faina
  • 55o g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 650 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • coja de lamaie
  • 5 vanilii
  • 2 linguri de cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dungata:

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate


Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia


Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se amesteca cu 2 linguri de cacao


Se iau doua pungi si se pune intr-una din compozitia alba si in alta din compozitia maro si se pune in tava pe diagonala cate un rand alb si unul maro(este o compozitie mai lichida si se lucreaza putin mai greu)


Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 160 grade


Cand s-a racit se pudreaza cu zahar praf sau se pune ciocolata


Sincer eu nu am pus ciocolata fiindca maine e ziua piticului nostru cel mic RARES face 4 anisori si aici asa se obisnuieste sa duca la cole sucuri,biscuiti, napolitate ceva fara crema ,in schimb eu am optat pt acesta e mult mai buna decat biscuiti.


Dupa ce s-a racit eu am pudrat-o cu zahar praf si am taiat-o in bucatle dupa care le-am asezat pe hartiute speciale de prajiturele


PS:se poate pune si fara punga cum doriti sau in ce forma doriti,ingredientele sant pt tava mare


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ubulika 1

26.06.2010, 10:17

super!!!!!!!!

adry88 1

18.05.2011, 21:52

Valclaudia 1

30.08.2012, 19:27

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Pasca umpluta cu ciocolata