Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 5 Mar 2014 | 1126 vizualizari

 

Am fost sceptica in privinta gustului acestei prajituri, dar a fost foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -150 gr zahar
  • -1 cana sfecla razuita
  • -250 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 lingurite ghimbir razuit
  • -200 ml ulei
  • Pt crema :
  • -250 gr branza de vaci
  • -200 ml iaurt cu gust de fructe
  • -4 linguri zahar praf (sau tos)
  • Décor :
  • -un plic gelatin
  • - ornamente colorate sau orice doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza:

Blatul :

Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade

Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .

Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem  sfleca razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu  praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute . dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .

In acest timp pregatim crema de branza :

Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .

Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .

Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider.

Cand prajitura este coapa o lasam la racit in tava .

Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am imaprtit-o in jumate ) si punem pe prajitura.

Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .

Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa  o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mena29 1

05.03.2014, 18:21

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:48

Foarte interesant !!!

anca_rm 1

06.03.2014, 09:35

multumesc Mena , Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA