Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 5 Mar 2014 | 1226 vizualizari

 

Am fost sceptica in privinta gustului acestei prajituri, dar a fost foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -150 gr zahar
  • -1 cana sfecla razuita
  • -250 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 lingurite ghimbir razuit
  • -200 ml ulei
  • Pt crema :
  • -250 gr branza de vaci
  • -200 ml iaurt cu gust de fructe
  • -4 linguri zahar praf (sau tos)
  • Décor :
  • -un plic gelatin
  • - ornamente colorate sau orice doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza:

Blatul :


Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade


Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .


Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem sfleca razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute . dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .


In acest timp pregatim crema de branza :


Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .


Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .


Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider.


Cand prajitura este coapa o lasam la racit in tava .


Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am imaprtit-o in jumate ) si punem pe prajitura.


Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .


Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

05.03.2014, 18:21

mihaelar63 1

06.03.2014, 02:48

Foarte interesant !!!

anca_rm 1

06.03.2014, 09:35

multumesc Mena , Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata