Prăjitura Greta Garbo

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 4227 vizualizari

 

O prăjiturică foarte bună,care se apropie destul de mult ca şi gust de cel al cozonacului.Prăjitura asta o aveam de mult pe lista de aşteptare şi mă bucur că i-a venit în sfârşit rândul.
Totuşi ,dacă ar fi s-o refac,aş renunţa la glazura de ciocolată şi aş pudra-o cu zahar.

 

INGREDIENTE

Foi (4 foi în tava de 38x25 cm):

  • 750 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 g smântâna 18% grasime
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de lamâie

Umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de caise (aproximativ400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • O lingura zahar pudra
  • Frisca lichida cât să subţieze ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Greta Garbo:

Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit.


Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze.


Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi câte un ou,mixând în continuare.


In continuare am adaugat drojdia,smântâna ,faina amestecata cu sarea si aromele.


Initial pusesem 500 g faina,dar mi s-a parut prea putina,asa ca am mai adaugat 250 g.


Rezulta un aluat destul de „consistent” pe care l-am lasat la dospit 40-50 de minute.


Cât timp a dospit aluatul pentru foi,am macinat nuca si am amestecat-o cu zahar.


Am tapetat tava cu hârtie de copt si am mai taiat o hârtie de dimensiunea tavii,de care m-am ajutat pentru a transfera foile în tava.


Dupa ce aluatul a dospit,l-am împartit în 4 parti,pentru cele 4 foi.


Am întins fiecare foaie pe hârtie,am presarat cu faina ,am rulat-o împreuna cu hârtia pe facaleţ si am transferat-o în tava.


Am asezat-o astfel încât hârtia sa ramâna deasupra,apoi am desprins hârtia de pe foaie.


Am pus un strat de gem si am presarat nuca.


Am pus urmatoarea foaie,la fel ca si pe prima si tot asa cu celelalte doua foi.


Foaia de deasupra am înţepat-o cu o furculita.


Am mai lasat tava acoperita cu un prosop curat înca 30 de minuta ca sa mai dospeasca.


Am pus tava la cuptor,la 180 de grade timp de 40-45 minute.


Este util sa verificati cu o scobitoare când este coapta.


Am lasat sa se raceasca si apoi am pregatit glazura.


Ciocolata rupa bucati,am pus-o pe baie de aburi,am adaugat o lingura de zahar pudra si frisca pana la consistenta potrivita.


Am pus peste prajitura racita.


Am taiat dupa ce glazura s-a întarit.



S-aveţi poftă !!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diaconta 1

16.06.2014, 08:32

Lia,nici eu nu ma inghesui la pregatit prajituri cu foi,dar aceasta e foarte simpla pentru ca nu se coc foile separat,se intind usor si nu e nevoie de prea mult timp pentru pregatirea ei.

laura_n 1

16.06.2014, 15:40

big like! cred ca ma bag si eu la una )

Andreea Caroline 1

17.06.2014, 22:05

Cum de am ratat eu asa bunatate ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure