Prajitura Iceing cu crema ganache

de bucatarimcudiana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 4618 vizualizari

 

O praji simpla dar fina si delicioasa

De ce icing?

De la glazura in care sclipesc cristalele de zahar

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 ml.ulei
  • 3 linguri apa rece
  • pt.crema
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • pt.glazura icing
  • 300 gr zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • apa
  • 2 linguri nesquik
  • pt. sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iceing cu crema ganache:

in primul rand ne pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece. Ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore

Deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat  2 clocote o luam de pe foc si o lasam la racit Compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa

Blatul este practic un pandispan clasic. Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa. Peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina. Avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt

Pana ce blatul se coace pregatim si siropul

Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat, dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema. Deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:

Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi  nesquik. Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.

Prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru a se putea portiona

TIPS-URI

1

la crema se poate folosi ciocolata alba, sau ciocolata neagra combinata cu ciocolata cu lapte

2

se poate face si sub forma de tort

3

datorita faptului ca nu am facut poze in timpul prepararii am facut o descriere mai elaborata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iceing cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

diaconta 1

17.05.2011, 20:30

La multi ani frumosi si cu bucurie

VERONICA2607 1

16.03.2012, 03:16

super praji!!!

bucatarimcudiana 1

16.03.2012, 09:24

multumesc veronica, este chiar buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine