Prajitura la metru

de Dea_Dea in Prajituri, 5 Mai 2014 | 9373 vizualizari

 

Am facut-o de Florii, de ziua sotului ca este Florin

 

INGREDIENTE

  • BLAT GALBEN:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.
  • BLAT MARO:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.

La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.

Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.

Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur. 

ASAMBLARE

Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.

Deasupra se glazureaza.

TIPS-URI

1

Daca se doreste se pot imbraca marginile in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

madi_marin 1

05.05.2014, 20:03

cred ca e super buna!

Dea_Dea 1

06.05.2014, 08:01

Multumesc dragilor!!
Exact buna si multumesti pe toata lumea!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5101 puncte

oanapl

4034 puncte

Rocsi

3788 puncte

Constelatialeu

2213 puncte

robert_b

1976 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru