Prajitura la metru

de Dea_Dea in Prajituri, 5 Mai 2014 | 6910 vizualizari

 

Am facut-o de Florii, de ziua sotului ca este Florin

 

INGREDIENTE

  • BLAT GALBEN:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker.
  • BLAT MARO:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Albusurile se bat spum cu praful se sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul , iar la sfarasit faina amestecata cu praful de copt.


La fel se procedeaza si cu blatul maro , doar ca la sfarasit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.


Se pun in tava de chec cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 40 min. Se scot si se lasa la racit pe gratar.


Crema: 400 ml lapte unem la fiert cu zaharul si estenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.


Sirop: L-am facut simplu la rece. Dizolvam zaharul in apa si adauga estenta de rom.


Glazura : Ciocolata o rupem bucati , adaugam frisca lichida si topim pe abur.


ASAMBLARE


Blaturile se taie felii de 1-1,5 cm . Se pune o felie galbena, se insiropeaza , se pune crema , apoi o felie maro insiropata si tot asa pana se termina. Vor iesi doua bucati.


Deasupra se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Daca se doreste se pot imbraca marginile in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

madi_marin 1

05.05.2014, 20:03

cred ca e super buna!

Dea_Dea 1

06.05.2014, 08:01

Multumesc dragilor!!
Exact buna si multumesti pe toata lumea!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru