Prajitura la minut

de adasev12 in Prajituri, 13 Iul 2012 | 3045 vizualizari

 

un dulce rapid de facut si pe timp de criza...din nevoia de dulce si cu putine ingrediente la indemana...

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 2 lg crema de alune
  • 125 g margarina vegetala
  • 2 lg zahar
  • o esenta de rom
  • un plic de crema de ciocolata cu rom
  • 200 ml lapte fiert si racit
  • jumatate de pepene galben
  • cateva necatrine
  • 2 plicuri de gelatina pudra
  • 2 lg zahar
  • 2 lg dulceata de caise sau piersici
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la minut:

Blatul de biscuiti: biscuitii se baga la robot si se maruntesc, se adauga margarina topita la temperatura camerei, crema de alune, zaharul si esenta de rom. Se omogenizeaza totul foarte bine. Se pune blatul intr-o tava sau o cutie de plastic, cum am facut eu, din lipsa se tava cu cerc care se deschide...se niveleaza frumos cu o lingura si se lasa la frigider o ora.


Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic, la rece.


Se scoate blatul de biscuiti, se pune dulceata de caise, se niveleaza frumos, apoi se pune crema si se da iar la rece o ora.


Pepenele galben se taie cubulete si se pune in robot cu 2 linguri de zahar, se face o pasta fina. Gelatina de hidrateaza cu foarte putina apa, cat sa se dizolve, se pune pepenele pasta si se pune pe foc, se lasa sa dea doua trei clocote, apoi se lasa la racit.


Peste prajitura, adica peste crema se pun felii de nectarina, apoi se toarna pireul de pepene la o temperatura suportabila, adica nu fierbinte. Se lasa la frigider inca o ora macar, apoi se poate servi...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la minut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adasev12 1

13.07.2012, 15:38

antici_gabitza...multumesc
gurita_ta...
onesta, nu stiu ce sa zic...e f apos pepenele rosu...eu pepene galben aveam in casa si asa mi-a venit...mai degraba cu piersici ar merge...

Sim0na 1

13.07.2012, 21:12

Daca are pepene galben, este pe gustul meu!

Rocsi 1

13.07.2012, 22:11

Buna in sezonul cald, si nu numai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inteligenta