Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca

de dakris in Prajituri, 20 Apr 2012 | 23980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de cca 30 x 40 cm
  • 2 oua
  • 1 cana* zahar
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 g dulceata/gem
  • 1 cana nuca macinata
  • faina cat cuprinde (cca 6 cani)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca:

Ouale, zaharul, iaurtul si esenta se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si incorporam faina treptat. Aluatul rezultat e unul tare (de consistenta plastilinei).


¼ din aluat il mai framantam cu cca 2 linguri faina si il introducem in frigider (pt a se rade mai frumos si mai usor).


¾ din aluat il intindem cu un facalet, il asezam in tava peste hartia de copt si il coacem la foc mediu cca 35 min (va fi usor crescut si un pic rumenit). Se scoate din cuptor, se intinde dulceata pe toata suprafata prajiturii. Apoi intindem nuca macinata** si radem restul de aluat (cel din frigider). Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste putin aluatul de deasupra. Scoatem din cuptor, portionam cat este calda (cand de raceste se intareste partea superioara a prajiturii) si presaram zahar pudra vanilat.




 

TIPS-URI

1

*   cana de 200 ml.

2

** nuca se poate praji putin la cuptor inainte de a o marunti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dakris 1

09.11.2012, 15:06

multumesc de atentionare...

Bucataras 1

09.11.2012, 19:29

), se mai intimpla, am rectificat, multumim de atentionare!

babi5 1

15.11.2013, 17:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Linzer cu visine