Prăjitură magică : ciocolată și nuci

de Catalina L in Dulciuri, 14 Feb 2015 | 960 vizualizari

 

Prăjitură magică : o singură preparatie și 3 straturi diferite
Toata magia o face cuptorul. La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 4 oua
  • 150g zahăr pudră
  • 40 g de pudră de cacao
  • 115 g făină
  • Apă 1 lingură
  • 50 cl lapte
  • 80 g de nuci
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură magică : ciocolată și nuci:

Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.


Separați albusurile si galbenusurile.


Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Se toarnă în această ordine; untul topit, cacao, făina și laptele. Amestecați bine cu mixerul.


Bateti albusurile spuma cu sarea si le adaugatile in 3 transe compozitiei dinainte amestecand de sus in jos. Nu amestecati tare, lasati sa se vada albusul.


Turnati jumatate de compozitie intr-o tava rotunda (22-24 cm) tapetata cu putin unt si cu hartie de copt.Presarati nucile si acoperiti cu restul compozitiei.


Coaceti la cuptor (preincalzit) la 150 grade timp de 50-60 minute pana cand s-a copt bine deasupra.

 

TIPS-URI

1

La coacere se formeaza trei straturi de texturi diferite : unul gelatinos ca o budinca, al doilea ca o crema si deasupra un blat pufos.

2

video pentru incorporarea albusurilor - http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/recette-du-gateau-magique-coco-framboise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură magică : ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

15.02.2015, 00:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici "ambitiosi"