Lava de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 772 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! :)
Realizam acest lucru cu ajutorul lui Adi Hadean. Am imprumutat din bucataria lui o reteta spectaculoasa, o prajitura fina si cremoasa si cel mai important foare usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

    • 3 oua
    • 400 g ciocolata neagra
    • 200 g unt
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava de ciocolata:



  1. Punem intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.

  2. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.

  3. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.

  4. Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.

  5. Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.

  6. Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.

  7. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.

  8. Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.

  9. Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.

  10. Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

26.01.2016, 21:35

Rocsi 1

27.01.2016, 21:10

Deliciu!

Corinuta 1

27.01.2016, 21:53

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi