Lava de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 674 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! :)


Realizam acest lucru cu ajutorul lui Adi Hadean. Am imprumutat din bucataria lui o reteta spectaculoasa, o prajitura fina si cremoasa si cel mai important foare usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

    • 3 oua
    • 400 g ciocolata neagra
    • 200 g unt
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava de ciocolata:

 

  1. Punem  intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.
  2. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.
  3. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.
  4. Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.
  5. Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.
  6. Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.
  7. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.
  8. Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.
  9. Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.
  10. Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lava de ciocolata-0
Lava de ciocolata-1
Lava de ciocolata-2
Lava de ciocolata-3
Lava de ciocolata-4
Lava de ciocolata-5

COMENTARII (18)

Catalina L

Catalina L 1

26.01.2016, 21:35

Rocsi

Rocsi 1

27.01.2016, 21:10

Deliciu!

Corinuta

Corinuta 1

27.01.2016, 21:53

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!