Prajitura Metrou

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Mar 2013 | 5141 vizualizari

 

Una din preferatele sotului :))

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
  • Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte,
  • 5 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 200 ml frisca.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata ,
  • 3-4 linguri de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Metrou:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.


La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.


Blaturile se coc in form DE CHEC tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)


Crema:


Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.


Glazura:


Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.


Se taie checurile in felii de 2 cm si se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Metrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

22.03.2013, 20:14

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:56

Monica , boonn!!

Andreea Caroline 1

23.03.2013, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"