Prajitura Petre Roman

de liana10 in Prajituri, 8 Apr 2010 | 50081 vizualizari

 

Prajitura mea preferataaaa....reteta o stiu de la nasa mea, care la randu-i o are de la o "prajitureasa" de nunti :-)

 

INGREDIENTE

  • Pt. o foaie:
  • 3 oua,
  • 3 lg apa rece,
  • 6 lg zahar,
  • 5 lg faina,
  • 3 lg nuca macinata,
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu, 
  • putin otet sau zeama de lamaie.
  • Ingrediente pt. crema:
  • 300 ml lapte,
  • 3 lg faina,
  • 200 g zahar,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g margarina.
  • Ingrediente pt. caramel:
  • 400 g zahar
  • Ingrediente pt. spuma:
  • 3 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:


  • Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.


  • Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare.


  • Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.


  • Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-),si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.


  • Cred ca in 15 min. a fost gata.Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi...


  • Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.


  • Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaug


  • Lasam la racit.


  • Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.


  • Asamblarea:

  • Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata-eu am ales ultima varianta.

 

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult la frigider, 2-3 zile, cu atat e mai buna. Caramelul patrunde in foaie de zici ca e piscot si se taie  foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela2682 1

07.12.2011, 18:16

waww ce-mi place ..o pun la favorite ..si vad eu cand ii vine randul!!!

Teo 1

07.12.2011, 20:27

Petre Roman o stie?

nadina73 1

07.12.2011, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos