Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Apr 2011 | 29723 vizualizari

 

din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 prajituri

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • ~ 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri de ulei
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri de miere
  • piersici din compot
  • doua plicuri gelatina
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom.


Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic. Dupa ce s-a copt il lasam la racit dupa care il taiem in 2 parti egale.


Insiropam blatul foarte putin, dupa care pregatim crema: Mixam fisca, adaugam mierea si omogenizam comopozitia.


Taiem piersicile cubulete le lasam la scurs si le punem peste frisca.


Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o turnam in fir subtire peste frisca si omogenizam compozitia. Punem jumatate de crema peste primul blat si jumatate peste celalalt.


Pregatim glazura oglinda:


Topim ciocolata impreuna cu frisca, dupa care o amestecam cu gelatina facuta conform instructiunilor de pe pachet si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. Cand incepe sa se intareasca o turnam peste crema.


Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Alexandra Elena 1

16.12.2012, 14:11

bunatate de parjitura

deyutzky 1

16.12.2012, 15:49

ce bine arata

VI 1

23.12.2015, 20:40

Ce dimensiune are tava?Merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere