Prajitura rasturnata cu pere si afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 2522 vizualizari

 

Nu are un aspect placut insa e super buna si aromata, motiv pentru care am sa postez reteta. Este un desert usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri Green Sugar
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 pere coapte
  • 4 linguri afine
  • Pentru uns tava
  • o lingurita unt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoaea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si afine:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.


La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Ungem o tava rotunda de 24-26 cm cu unt. Presaram pe fundul tavii pesmetul apoi zaharul brun si praful de scortisoara. Perele curatate le taiem bucatele si le punem peste pesmetul aromat, la fel si afinele.


Turnam compozitia de aluat peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor rasturnam prjitura pe un platou. Pentru ca o parte din pesmetul aromat a ramas pe fundul tavii, cu o spatula am pus pesmetul peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.08.2015, 21:04

De la tine sa stii ca iau putina prajitura!

alilianaa 1

25.08.2015, 12:01

super, super buna!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu pere si crema de branza