Prajitura rasturnata cu pere si afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 4275 vizualizari

 

Nu are un aspect placut insa e super buna si aromata, motiv pentru care am sa postez reteta. Este un desert usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri Green Sugar
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 pere coapte
  • 4 linguri afine
  • Pentru uns tava
  • o lingurita unt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoaea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si afine:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Ungem o tava rotunda de 24-26 cm cu unt. Presaram pe fundul tavii pesmetul apoi zaharul brun si praful de scortisoara. Perele curatate le taiem bucatele si le punem peste pesmetul aromat, la fel si afinele. 

Turnam compozitia de aluat peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor rasturnam prjitura pe un platou. Pentru ca o parte din pesmetul aromat a ramas pe fundul tavii, cu o spatula am pus pesmetul peste prajitura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.08.2015, 21:04

De la tine sa stii ca iau putina prajitura!

alilianaa 1

25.08.2015, 12:01

super, super buna!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci