Prajitura rasturnata cu portocale

de Panacris in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 789 vizualizari

 

În luna ianuarie gazda provocării Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, a fost minunata și buna prietenă Simona Georgescu, cu al ei minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html. Intr-un final am reușit să aduc și un dulce minunat. Multumesc http://www.reteta-video.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-fructe-portocale-caramelizate.html, pentru inspirație.
P.S. Poze frumoase de prezentare, nu am, deoarece s-a epuizat tare repede răsturnata ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 5 bucăți,
  • Unt grăsime 85% 200 g,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Apă de trandafiri 1 linguriță,
  • Amestec de ghimbir și portocale DeLuxe ½ linguriță,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Portocale 2 bucăți,
  • Zahăr tos pentru caramelizat 100 g,
  • Miez de nucă cca. 50 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu portocale:

Portocalele spălate foarte bine cu apă fierbinte și oțet, se taie felii subțiri. Acestea se așează într-o tavă termorezistentă, se presară cele 100 g de zahăr tos pentru caramelizat și miezul de nucă, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru cca. 10 minute, la 160 grade, până ce se caramelizează portocalele și miezul de nucă.


Între timp, într-un vas înalt se amestecă ouăle, cu zahărul, mix-ul de ghimbir și portocale, apa de trandafiri, esența de vanilie și se mixează până ce se obține o cremă albicioasă și voluminoasă. Cu cât se mixează mai mult aluatul cu atât va fi mai pufos. Untul topit și un pic răcorit se adaugă în crema de ouă, mixându-se ușor până ce se înglobează, apoi se adaugă făina cernută, amestecându-se ușor de jos în sus, până ce se omogenizează.


Tava cu portocalele caramelizate se scoate din cuptor, atenție dacă portocalele sunt prea zemoase, se scurge zeama obținută și se introduce tava din nou la cuptor, până ce feliile devin aurii.


Aluatul obținut se toarnă peste portocalele și nucile caramelizate, se scutură tava, ca aluatul să se așeze bine, apoi se dă la copt cca. 30 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor, apoi fierbinte, să răstoarnă pe o farfurie, mai mare decât diametrul tăvii. Atenție, farfuria se așează deasupra tăvii, se ține strâns cu ambele mâini, mâinile să la aveți protejate cu mănuși sau prosop de bucătărie, apoi se răstoarnă tava brusc, pe farfurie, se ridică tava ușor, apoi se lasă prăjitura să se răcească complet. Înainte de servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

03.02.2016, 09:10

o prajitura gustoasa , perfecta pentru cafeluta mea

Gherca Daniela 1

03.02.2016, 09:30

super prajitura!

Rocsi 1

03.02.2016, 12:18

Super, buna. Vreau o bucatica...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata si menta- 2 ani de bucataras