Prajitura Rumba

de Sidy in Prajituri, 29 Feb 2012 | 107019 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care se potriveste de minune timpului de afara.( la noi a nins iar azi noapte)
Poate fi facuta cu nuca, rahat, alune, fructe uscate, stafide...
Eu am facut varianta cu nuca si stafide ca e tare gustoasa asa.

 

INGREDIENTE

-pentru blat

  • 10 albusuri( sau mai multe)
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 g nuci macinate
  • 100 g stafide
  • esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 foi de napolitana

-pentru crema:

  • 7 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita ness

-pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

 

Batem spuma albusurile( daca aveti albusuri ramase in frigider de la alte retete, acum le puteti folosi si pe acelea) cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul, tot o data si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Adaugam apoi esenta de rom, praful de copt si faina.Amestecam bine cu o spatula.La sfarsit adaugam stafidele care au fost inmuiate in apa cu esenta de rom si apoi bine stoarte, presaram nucile macinate si zaharul vanilat. Amestecam incet iat compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa putin cu unt.

Dam tava la cuptorul dinainte preincalzit la 160 de grade pentru 20 de minute pina se coace blatul.

Punem pe foc oala de lapte cu pereti dubli.Cand apa clocoteste adaugam galbenusurile si zaharul pudra.Amestecam continuu 10 minute pina cand galbenusurile se albesc.

Rasturnam crema intr-un alt vas , adaugam ness-ul , amestecam apoi dam crema la rece.

Cand crema s-a racit de tot adaugam untul, mixam bine si dam crema la rece pentru vreo 2 ore.

Montam prajitura astfel:

prima foaie de napolitana, 1/2 crema de galbenusuri, blatul de albusuri, cealalta 1/2 de crema si a doua foaie de napolitana deasupra.

Dam la rece pantru cateva ore cu o greutate deasupra.Bine ar fi sa o lasam la rece pina adoua zi cand facem glazura topind ciocolata cu uleiul impreuna si o intindem deasupra foii de napolitana.Dam la rece sa se intareasca glazura, apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura, in bucati potrivite.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

cristeena20 1

23.04.2014, 11:43

Foarte buna prajitura!!!exact din zona bihorului, nu?

Sidy 1

24.04.2014, 08:50

Da, da Crieteena 20

Carmen 1

06.04.2015, 07:41

nuca e problema la mine, greu de procurat desi o iubesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba