Prajitura semiluna

de iri_iri in Prajituri, 12 Dec 2013 | 7796 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o in revista practic in bucatarie,fiind intr- o editie mai veche...sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 3 galbenusuri,
  • 100ml lapte,
  • 150gr de unt,
  • 150gr zahar,
  • 200gr faina si un praf de copt.

Pentru bezea:

  • 3 albusuri,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri de zahar si o cana de nuca macinata si 400gr de gem de prune.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura semiluna:

Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina. Tava se va da la cuptor pentru 20 de minute ,se va scoate si se va intinde pe suprafata ei gemul de prune.


Cat se va coace blatul se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugandu-se apoi treptat si zaharul.


La final se va dauga si nuca macinata amestecand usor pentru a nu se lasa bezeaua obtinuta. Apoi se va adauga in tava peste gemul de prune si se va mai da tava la cuptor pentru 10 minute. Se va lasa sa se raceasca ,se va pudra cu zahar pudra si apoi se va portiona dupa preferinta.


Eu am folosit o forma metalica trecuta prin apa calda.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem dulce acrisor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura semiluna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Larisel 1

13.12.2013, 14:45

Mihaela11_jo 1

26.02.2015, 00:12

La Multi Ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiluna cu gem de macese