Prajitura semiluna

de iry-gabriela in Prajituri, 12 Dec 2013 | 16921 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o in revista practic in bucatarie,fiind intr- o editie mai veche...sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 3 galbenusuri,
  • 100ml lapte,
  • 150gr de unt,
  • 150gr zahar,
  • 200gr faina si un praf de copt.

Pentru bezea:

  • 3 albusuri,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri de zahar si o cana de nuca macinata si 400gr de gem de prune.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura semiluna:

Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina. Tava se va da la cuptor pentru 20 de minute ,se va scoate si se va intinde pe suprafata ei gemul de prune.

Cat se va coace blatul se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugandu-se apoi treptat si zaharul.

La final se va dauga si nuca macinata amestecand usor pentru a nu se lasa bezeaua obtinuta. Apoi se va adauga in tava peste gemul de prune si se va mai da tava la cuptor pentru 10 minute. Se va lasa sa se raceasca ,se va pudra cu zahar pudra si apoi se va portiona dupa preferinta.

Eu am folosit o forma metalica trecuta prin apa calda.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem dulce acrisor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura semiluna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Semiluna