Prajitura tavalita

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Noi 2011 | 15351 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • 350 g faina
  • 10 g praf de copt
  •  

Sos:

  • 155 g unt
  • 170 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida.

O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 35 minute. Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in patratele.

Sos:

Intr-o cratita se pun toate ingredientele pentru sos si se pun pe foc iute,amestecand cu un tel pana se omogenizeaza totul si da intr-un clocot.

Cubuletele se scufunda in sos, intorcandu-se pe toate partile, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura tavalita-0
Prajitura tavalita-1
Prajitura tavalita-2
Prajitura tavalita-3
Prajitura tavalita-4
Prajitura tavalita-5

COMENTARII (23)

babi5

babi5 1

23.08.2013, 13:52

bianca92

bianca92 1

01.12.2013, 14:41

asta e una din favoritele mele

loredanaalessandra

loredanaalessandra 1

01.12.2013, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!