Prajitura tavalita

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Noi 2011 | 15572 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • 350 g faina
  • 10 g praf de copt
  •  

Sos:

  • 155 g unt
  • 170 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:


Blat:


Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida.


O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 35 minute. Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in patratele.


Sos:


Intr-o cratita se pun toate ingredientele pentru sos si se pun pe foc iute,amestecand cu un tel pana se omogenizeaza totul si da intr-un clocot.


Cubuletele se scufunda in sos, intorcandu-se pe toate partile, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

23.08.2013, 13:52

bianca92 1

01.12.2013, 14:41

asta e una din favoritele mele

loredanaalessandra 1

01.12.2013, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi cu miere si nuca de cocos