Prajitura Tavalita

de gyorgy in Prajituri, 21 Mar 2013 | 6349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2oog zahar
  • 200g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200g zahar
  • 200g margarina sau unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:

Batem albusurile foarte bine,

Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,

Adaugam si uleiul si faina  amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.

Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit  si dupa il vom taia cubulete.

Glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina/untul si cacao

Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul si celelalte ingrediente, apoi adaugam si esenta de rom.

Lasam sa se raceasca putin glazura dupa trecem cubul de blat prin glazura si apoi prin nuca de cocos/nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:45

Rocsi 1

22.03.2013, 13:18

Imi place prajitura asta!

Lau 1

22.03.2013, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!