Prajitura televizor

de MonaMimi in Prajituri, 8 Mai 2012 | 7484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat alb:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • blat 2 maro:
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

blat alb

Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga apa, apoi faina cu praful de copt cernute. Se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile. Se amesteca usor ca sa nu se taie compozitia.Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit 20 minute.

blatul maro

Untul si zaharul se mixeaza bine, apoi adaugam pe rand ouale. Mixam dupa fiecare, punem laptele, iar apoi adaugam faina, cacao, bicarbonatul amestecate si cernute. Omogenizam totul bine si impartim compozitia in doua. Ttapetam o tava cu hartie de copt si coacem cele doua parti 20-25 minute.

crema:

Pregatim cele 2 plicuri de budinca  cu 500 ml lapte si  zaharul. Lasam budinca la racit. Intre timp amestecam  untul cu esenta de vanilie, iar cand budinca s-a racit adaugam untul putin cate putin si mixam bine.

Asamblam prajitura asa: blat maro, crema, blatul alb, gem de caise, crema, blat maro. Glazuram si punem prajitura la frigider 2-3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor