Prajitura televizor

de stefy_a in Prajituri, 28 Oct 2016 | 1663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi de cacao (2 buc. pentru o tava de 20x30 cm):
  • - 1 ou
  • - 100 g zahar
  • - 300 g faina
  • - 5 linguri lapte
  • - 5 linguri ulei
  • - 2 linguri cacao
  • - o lingurita esenta de rom
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu putin otet
  • Blat pandispan:
  • - 4 oua
  • - 175 g zahar
  • - 5 linguri ulei
  • - 6 linguri faina
  • - putina esenta de rom
  • Crema:
  • - 400 ml lapte
  • - 10 linguri zahar
  • - 4 linguri amidon (puteti inlocui amidonul cu faina)
  • - 200 g unt (un pachet)
  • Glazura:
  • - 4 linguri apa
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 g zahar
  • - 3 linguri ulei
  • - putina esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

Foi de cacao:

- oul se amesteca cu zaharul si cacao


- se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca


- se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul


- se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi intins usor sub forma de foaie


- blatul de lucru se tapeteaza cu faina, se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare bucata de aluat sub forma de foaie, cu ajutorul sucitorului, intorcandu-le pe ambele parti pentru a nu se lipi de blat (a doua foaie se intinde in momentul in care e coapta prima, pentru ca riscati sa se lipeasca de masa pana se coace prima foaie-va spun din experienta)


- foile trebuie sa fie de marimea tavii in care le coaceti


- se tapeteaza tava cu hartie de copt si se coc pe rand cele doua foi (puteti sa le coaceti si pe spatele tavii-eu le-am copt clasic in tava)


- se baga tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 minute-foile sunt subtiri si se coc imediat


- cand sunt gata, se lasa la racit si se trece la prepararea blatului de pandispan


Blat pandispan:


- se separa albusurile de galbenusuri


- albusurile se mixeaza spuma cu zaharul, adaugat treptat, pana capata consistenta ca de bezea


- galbenusurile se amesteca cu uleiul


- peste galbenusuri se adauga spuma de albusuri si se amesteca cu o lingura


- se adauga si esenta si se omogenizeaza


- la final se adauga faina, si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la incorporarea totala a fainii


- compozitia rezultata se toarna in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor, la 150 de grade, circa 30 de minute


- cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit


Crema:


- intr-un vas se adauga laptele, amidonul si zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza


- amestecul se pune pe aragaz, pe foc mic, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa ca o budinca -la mine a durat circa 15 minute


- se lasa la racit


- cand s-a racit, untul se mixeaza separat pana capata aspect cremos, si se adauga peste crema


- acum se adauga si esenta de rom si se mixeaza pentru omogenizare


Glazura:


- se pun ingredientele intr-un vas, pe foc mic, amestecand pana cand incepe sa fiarba si devine putin cremoasa - aceasta se prepara la final, dupa ce se asambleaza prajitura, pentru ca se torna fierbinte peste blaturi


Asamblare:


- in tava in care am copt foile, se pune hartie de copt (optional)


- se pune prima foaie de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza


- se adauga blatul pandispan, apoi se pune restul de crema si se niveleaza


- in final se adauga a doua foaie de cacao si peste ea se toran glazura


- se da la rece 3-4 ore si apoi se serveste


- cand voi mai repeta reteta, voi insiropa foile de cacao, pentru ca cea de deasupra, s-a intarit putin din cauza glazurii de cacao si a fost mai greu la taiat, la inceput, pana s-au fragezit foile

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 14:40

Nadyne 1

28.10.2016, 21:24

Adauga comentariu...

mirela0911 1

30.10.2016, 08:05

E minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor