Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata

de xana in Prajituri, 11 Iun 2014 | 7898 vizualizari

 

 Plecand de la Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • 180 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 30 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 1 shot de Amaretto
  • Pentru crema:
  • 350 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata:

Tiramisu reţetă originală


Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.


Adaugam faina, cacaua si praful de copt in compozitie si omogenizam.


Mixam albusurile pana devim o spuma firma si le incorporam in preparatul de mai sus, in doua etape si cu miscari de jos in sus.


Intr-o tava cu tartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in trei pe orizontala si il insiropam cu Amaretto si cafea(preparata dupa gust), amestecate dinainte.


Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie pana devine o crema albicioasa iar zaharul s-a topit. Adaugam mascarpone si omogenizam.


Umplem blatul cu crema, lasand cateva linguri pentru decor.

 

TIPS-URI

1

Latura tavii pe care am folosit-o are latura de 20cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:49

miki_a 1

21.10.2017, 11:35

Un desert perfect!!!

xana 1

21.10.2017, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală