Pui cu gutui

de ianculubita in Pui, 19 Sep 2013 | 1356 vizualizari

 

Ati facut sau mancat asa ceva???cand eram copil nici nu vroiam sa aud,dar acum am vazut cat este de buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 4-5gutui bine coapte
  • 100g unt
  • 3linguri ulei
  • 3linguri zahar
  • 1lingura faina
  • 1ceapa
  • 1lamaie
  • 2cani supa de pui
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu gutui:

Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie;

gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie apoi le prajim in untul ramas de la carne dupa care se scot si ele pe o farfurie;

tot in untul ramas,daca e nevoie mai adaugam putin ulei,calim ceapa tocata foarte marunt,cand a inceput sa se inmoaie adaugam zaharul si le caramelizam impreuna cu atentie sa nu se arda;

stingem cu supa de pui iar cand incepe sa fiarba adaugam carnea,dupa ce carnea este fiarta adaugam gutuile,lasam sa fiarba incet acoperit 10min,adaugam apoi faina dizolvata cu putina apa rece,amestecam,potrivim de gust apoi servim calda cu verdeata deasupra.

 

TIPS-URI

1

eu nu sunt adepta fainii in sosuri,de aceea nu am pus aici;am lasat putin mai mult pe foc sa scada si a fost excelent

RETETA IN IMAGINI

Pui cu gutui-0
Pui cu gutui-1
Pui cu gutui-2
Pui cu gutui-3
Pui cu gutui-4

COMENTARII (14)

MIUTA

MIUTA 1

19.09.2013, 11:01

Ce bun trebuie sa fie!!!

Rocsi

Rocsi 1

19.09.2013, 13:46

Interesanta combinatia

ianculubita

ianculubita 1

19.09.2013, 17:28

Daca va plac sosurile dulci acrisoare,este o mancare ..de mai ceri o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!