Pui cu legume si orez (in stil chinezesc)

de Irina in Pui, 26 Aug 2015 | 11732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui Agricola Bacau
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • sos dulce-iute
  • sos de soia dark
  • un bol de orez
  • 2 oua
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si orez (in stil chinezesc):

Pregatesc intai ingredientele: puiul il tai fasii, ceapa rosie pestisor, ardeiul capia bastonase, iar morcovii rondele pe diagonala. 

Orezul il pun la fiert: trei parti de apa la o parte de orez. 

Intr-un wok pun ulei la incins, adaug fasiile de pui si le las la foc iute, pana sunt bine patrunse. Scot puiul intr-un bol.

In acelasi wok pun usturoiul, morcovii, ceapa si bastonasele de ardei, le trag dor cateva minute la foc iute, cat sa ramana crocante. 

Adaug puiul, dupa care torn sos de soia si sos iute-picant. Opresc focul. Daca vreti, puteti adauga si sare, dar mie mi se pare suficient sosul de soia.

Intr-o tigaie cu ulei incins adaug putina ceapa, apoi ouale si pregatesc o omleta pe care o adaug peste orez si amestec.

Am servit puiul cu legume impreuna cu orezul cu ou. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si orez (in stil chinezesc)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui