Pui cu smantana

de COSTEO in Pui, 23 Iul 2013 | 15331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pui
  • 5-6 cartofi
  • 12 linguri smantana
  • 150 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita sare.
  • piper
  • 1/2 pulbere de cimbru si maghiran
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Puiul il taiati bucati si se aseaza intr-un vas jena(care rezista la foc)sau in vas de ceramica,in care a fost inabusita ceapa taiata marunt cu 3 linguri de apa si un praf de sare, pana a devenit sticloasa.Totodata se adauga si untul, dupa ce s-au pus 3-4 linguri de apa ,apoi se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt pe jumatate cuprinsi de fierbinteala,se adauga 6 linguri de smantana care a fost bine amestecata cu faina si cateii de usturoi striviti sau taiati marunt. Separat se fierb cartofii,se curata,se taie sferturi,in apa cu sare.Inainte de a se servi la masa,se adauga,cartofii scursi de zeama,6 linguri de smantana,pulberile de cimbru si maghiran,iar deasupra (optional) patrunjel verde taiat marunt.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca e un pui de tara este si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Perisoare din piept de pui cu sos de smantana