Pui cu smantana si castraveti murati

de MotanLaOale in Pui, 9 Oct 2015 | 1879 vizualizari

 

Si cum in borcanul ramas erau si niste castraveti, am facut si aceasta mancare care era de mult la favorite. Preluata de la Ancuta si de la Bunica. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe
  • 240 g ciuperci (din conserva)
  • 100ml vin alb
  • 400g smantana
  • 6 castraveti mici murati in saramura
  • 2 lingurite mustar
  • 3 linguri ulei
  • boia dulce
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si castraveti murati:

Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca.


Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs.


Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs.


Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc pulpitele pe toate partile 10 minute.


Se adauga ceapa si se mai caleste 5 minute.


Se adauga castravetii, ciupercile, vinul si se mai fierbe 10-15 minute.


Se adauga mustarul si 200g smantana si se fierbe pana scade putin, 15-20 minute.


Se adauga si restul de smantana si se potriveste de sare si piper.


Se lasa sa fiarba pana scade si se leaga sosul si carnea este facuta.


Eu am bagat-o in cuptor 15-20 minute pana a scazut cat am vrut.


Se poate manca calda alaturi de garnitura preferata.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca se face cu cuiperci proaspete se pun la calit cu ceapa pana scade toata zeama lasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

09.10.2015, 22:21

mirela0911 1

10.10.2015, 09:54

Tot am zis ca o sa incerc si eu castraveti murati in tocanita! Sunt curioasa cum e, ca arata tare bine!

MotanLaOale 1

10.10.2015, 10:20

Este foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui