Pui cu smantana si castraveti murati

de MotanLaOale in Pui, 9 Oct 2015 | 2000 vizualizari

 

Si cum in borcanul ramas erau si niste castraveti, am facut si aceasta mancare care era de mult la favorite. Preluata de la Ancuta si de la Bunica. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe
  • 240 g ciuperci (din conserva)
  • 100ml vin alb
  • 400g smantana
  • 6 castraveti mici murati in saramura
  • 2 lingurite mustar
  • 3 linguri ulei
  • boia dulce
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si castraveti murati:

Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca.


Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs.


Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs.


Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc pulpitele pe toate partile 10 minute.


Se adauga ceapa si se mai caleste 5 minute.


Se adauga castravetii, ciupercile, vinul si se mai fierbe 10-15 minute.


Se adauga mustarul si 200g smantana si se fierbe pana scade putin, 15-20 minute.


Se adauga si restul de smantana si se potriveste de sare si piper.


Se lasa sa fiarba pana scade si se leaga sosul si carnea este facuta.


Eu am bagat-o in cuptor 15-20 minute pana a scazut cat am vrut.


Se poate manca calda alaturi de garnitura preferata.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca se face cu cuiperci proaspete se pun la calit cu ceapa pana scade toata zeama lasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

09.10.2015, 22:21

mirela0911 1

10.10.2015, 09:54

Tot am zis ca o sa incerc si eu castraveti murati in tocanita! Sunt curioasa cum e, ca arata tare bine!

MotanLaOale 1

10.10.2015, 10:20

Este foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de smantana in vas yena