"Pui "de savarina

de luminita20_2006 in Dulciuri, 6 Oct 2009 | 7056 vizualizari

 

adik mini-savarine:D..."pui" de savarina le-a numit socru meu cand le-a vazut:))...dar ff f bune

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • varf de cutit sare
Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta portocala
 
  • 300 ml frisca
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pui "de savarina:

Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu. (deoarece nu am avut forme speciale de savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f bune)


Siropul; amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.


Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie. punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pui "de savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

02.11.2009, 15:51

Michelle 1

04.11.2009, 11:49

danaamih 1

01.02.2010, 18:50

imediat ma apuc de treaba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini-pizza cu iaurt in aluat
  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

pe 02.06 la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

pe 02.06 la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata