"Pui "de savarina

de luminita20_2006 in Dulciuri, 6 Oct 2009 | 8246 vizualizari

 

adik mini-savarine:D..."pui" de savarina le-a numit socru meu cand le-a vazut:))...dar ff f bune

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • varf de cutit sare
Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta portocala
 
  • 300 ml frisca
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pui "de savarina:

 Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu. (deoarece nu am avut forme speciale de  savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f bune)

Siropul; amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.

Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie. punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pui "de savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci