Pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi cu ceapa

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2013 | 6033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1 kg se poate puntin mai greu pana la 1,3 kg pentru marinat:
  • 6 linguri adjika sos iute http://www.bucataras.ro/retete/adjika-sos-iute-42490.html
  • 8 linguri maioneza
  • 1 lingura rozmarin proaspat ( frunzulitele )
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri miere de albini
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri de otet de vin alb sau balsamic pentru garnitura:
  • 1,5 kg cartofi
  • 4 cepe mari
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi cu ceapa:

Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.

Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul puiului, peste pui puneti o farfurie, iar pe farfurie ceva greu ( spre exemplu un borcan de 3 litri cu apa ).

Curatati cartofii si ceapa si le taiati in felii mari (cam in patru, sase felii) adaugati sare si piper dupa gust, uleiul si le amestecati.

In tava cuptorului rasturnati garnitura si puneti pe mijloc puiul marinat peste noapte, prindeti pulpitele si aripioarele cu scobitori ca sa se coaca compact si frumos, peste pui turnati marinata ramasa.

Coaceti in cuptorul preaincalzit la 250 gr C pana incepe sa prinda culoare puiul, apoi micsoram temperatura la 200 de grade C timp de aproxemativ 1 ora si 30 minute,  in functie de cuptor si de marimea puiului ( luati proba daca s-a copt puiul bine pana la os, il strapungeti in zona incheieturii soldului cu un cutit ascutit, sucul care va curge trebuie sa fie straveziu, daca nu e copt, va curge suc rozaliu cu sange ).

Peste 30~35 de minute de la inceputul coacerii, scoateti tava din cuptor si amestecati in garnitura ca sa se coaca uniform pe ambele parti, dati tava in cuptor.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu carnati