Pui la rotisor

de MotanLaOale in Pui, 6 Apr 2011 | 11685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (al meu a avut 1,6 kg)
  • condimente pentru pui (boia, ghimbir, maghiran, ienibahar, nucsoara, usturoi)
  • sare, pipre
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la rotisor:

Puiul se curata bine de tuleie, se parleste la flacara, se spala si se usuca.

Condimentele se amesteca cu uleiul.

Intr-un castron se unge puiul bine cu amestecul de condimente pe toate partile si in interior, se acopera cu folie si se pune in frigider pentru cateva ore.

Se pune pe tzepusa de la rotisor, se leaga picioarele si se prind aripile sa nu se desprinda intimpul rotirii.

Se pune in cuptor la rotisor, se pune apa in tava de sub rotisor, se da drumul la rotisor si 50-60 minute stam si il admiram cum face piruiete si umple casa de un miros irezistibil.

Din cand in cand il ungem cu amestecul de condimente ramas.

Cand este rumenit bine, se scoate din cuptor, se scot tzepusele si este gata.

Se poate consuma cu orice garnitura, cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Al meu nu a rezistat pana la poza cu el transat deoarece s-a rupt cu mana si s-a mancat cu paine calda si mujdei (dupa o ora de salivat in jurul lui era firesc sa dispara instantaneu).

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la rotisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui la rotisor-0
Pui la rotisor-1
Pui la rotisor-2
Pui la rotisor-3
Pui la rotisor-4
Pui la rotisor-5
Pui la rotisor-6
Pui la rotisor-7
Pui la rotisor-8
Pui la rotisor-9
Pui la rotisor-10

COMENTARII (20)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.04.2011, 10:41

lilik

lilik 1

09.04.2011, 05:18

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.04.2011, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!