Pui pe sare la cuptor

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 6 Aug 2017 | 4158 vizualizari

 

Iata o reteta rapida de facut, foarte apreciata si de efect.
Rezultatul este delicios, o carne moale si frageda cu un gust usor afumat.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pui-pe-sare-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de sare grunjoasa
  • 1 pui de aproximativ 1,3 kg c
  • cimbru uscat
  • Marinada:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura buna de paprika dulce afumata
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingura miere

Garnitura:

  • cartofi mici 750 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sare la cuptor:

Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada.

Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept.

Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada.

Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare ). 

Nivelati sarea formand un strat uniform si asezati puiul.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 °C si coaceti  20 de minute (l-am lasat 30 de minute si s-a cam parlit :)  ).

Dupa 30 de minute, puneti alaturi cartofii (unsi cu ulei si presarati cu cimbru uscat).

Acoperiti totul cu foaie de aluminium, coborati temperatura la 180 °C si lasati inca 40 de minute.

Verificati daca cartofii sunt copti, iar pentru pui infigeti o scobitoare in pulpa, daca nu iese lichid, puiul este gata.

Scoateti puiul, curatati-l de sare, puneti-l pe un platou inconjurat de cartofi. Serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

09.08.2017, 10:54

Bun!

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:22

Bun!

oanapl 1

14.08.2017, 22:47

Îmi imaginez ce bunătate a ieșit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui Stroganoff