Pui Tandorri

de Sidy in Pui, 30 Ian 2011 | 2216 vizualizari

 

Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe( Gustos.ro)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe curatate de pielita
  • 250 ml iaurt
  • ghimbir pisat
  • usturoi pisat
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 picaturi colorant rosu alimentar
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandorri:

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm.

Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma.

Pulpele se ung cu aceasta compozitie, indesand bine in taieturi.Punem pulpele intr-un castron si rasturnam peste ele iaurtul ramas.Acoperim si lasam la rece in frigider pentru macar 3 ore.

In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se frige pe gratarul incins. Dar eu am procedat astfel:

Intr-o tava am pus hartie de copt am uns-o cu putin unt si am asezat 700 g cartofi curatati si taiati felii, presarati cu sare si piper.In mijlocul lor am asezat pulpele de pui si marinata ramasa, peste...Cateva feliute se rosii si frunze de patrunjel verde au...colorat aspectul tavii.

Am dat tava la cuptorul dinainte incins si am lasat pina cand carnea a fost bine patrunsa si cartofii copti.

Se serveste cu salata verde sau cu ardei copti.

Pofta mare !



 

TIPS-URI

1

La timp nu am socotit timpul de asteptare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandorri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

30.01.2011, 17:26

super arata

mamaieelena 1

30.01.2011, 21:43

buna buna

adry88 1

10.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos curry si legume