Pui Tandorri

de Sidy in Pui, 30 Ian 2011 | 3727 vizualizari

 

Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe( Gustos.ro)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe curatate de pielita
  • 250 ml iaurt
  • ghimbir pisat
  • usturoi pisat
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 picaturi colorant rosu alimentar
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandorri:

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm.
Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma.
Pulpele se ung cu aceasta compozitie, indesand bine in taieturi.Punem pulpele intr-un castron si rasturnam peste ele iaurtul ramas.Acoperim si lasam la rece in frigider pentru macar 3 ore.
In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se frige pe gratarul incins. Dar eu am procedat astfel:
Intr-o tava am pus hartie de copt am uns-o cu putin unt si am asezat 700 g cartofi curatati si taiati felii, presarati cu sare si piper.In mijlocul lor am asezat pulpele de pui si marinata ramasa, peste...Cateva feliute se rosii si frunze de patrunjel verde au...colorat aspectul tavii.
Am dat tava la cuptorul dinainte incins si am lasat pina cand carnea a fost bine patrunsa si cartofii copti.
Se serveste cu salata verde sau cu ardei copti.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

La timp nu am socotit timpul de asteptare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandorri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor