Pui umplut cu legume si fructe picante

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 4408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui ( de aprox. 1,5 kg )
  • Pentru marinata
  • 3 linguri praf de curry
  • 4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 4 lingurite praf de ghimbir
  • 150 gr iaurt
  • sare si piper negru
  • 4 lingurite seminte de mac
  • 4 lingurite seminte de susan
  • Pentru umplutura
  • 2 linguri unt
  • 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 100 gr ceapa, tocata marunt
  • 50 gr pesmet
  • 100 gr caise uscate, tocate
  • 50 gr stafide
  • 100 gr porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
  • 2 linguri coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri branza proaspata
  • 100 gr ciuperci, taiate marunt
  • 200 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume si fructe picante:

Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.

Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.


A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.

Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.


Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.


Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.

Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.


Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume si fructe picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Sylvia 1

21.05.2010, 14:04

5 furculite ca arata bestial !

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 11:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui