Pulpă de porc la cuptor

de elucubratiiculinare in Porc, 16 Apr 2013 | 2705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg pulpă de porc,
  • o căpățână usturoi,
  • 100 g slăninuță,
  • 2 linguri boia de ardei,
  • 30 ml ulei,
  • 200 ml vin roșu,
  • 100 ml apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc la cuptor:

Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.


Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și piper. Se freacă bine cu boia de ardei pe toate părțile.


Pentru a-și păstra forma la cuptor trebuie să o legăm cu sfoară. Carnea se pune într-un vas de pământ (vas roman) cu capac sau intr-o tavă Jena. Se stropește cu vin, ulei și apă. Se dă la cuptor pentru aprox. 2 ore, după o oră și jumătate se scoate capacul și se lasă să se rumenească.


Serviți cu garnitura preferată. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

16.04.2013, 21:18

Ce faina e!

MotanLaOale 1

16.04.2013, 21:19

Panacris 1

17.04.2013, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun