Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor

de Sidy in Pui, 11 Apr 2011 | 2865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 100 g unt
  • 2-3 crengute salvie
  • rozmarin
  • cimbru
  • coaja de la o lamaie
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor:

Se taie untul cubulete.

Usturoiul se curata si se da prin aparatul de presat.

Intr-un bol amestecam untul cu usturoiul, cimbru si rozmarin( de preferat verde), salvia tocata, coaja de lamaie, sare si piper.

Le amestecam pe toate bine pina se obtine o pasta.

Pielea de pe pulpe o indepartam si stergem pulpele bine cu un servet absorbant , apoi le dam cu pasta de unt pe toate partile.

Dam carnea la rece pentru 30 de minute macar.

Curatam legumele si le taiem felii .

Un vas de lut( inmuiat macar 30 de minute in apa)uns cu putin unt, asezam legumele amestecate , peste ele pulpele iar deasupra felii de rosii si frunze de patrunjel verde.

In cuptorul dinainte incalzit la 180-200 grade C introducem vasul roman acoperit cu capacul sau(se poate folosi orice alt vas cu capac , termorezistent)pentru aproximativ o ora pina se face carnea si legumele.

Scoatem capacul si mai lasam 15 minute la cuptor sa se rumeneasca deasupra carnea.

La servire punem legume si pulpa de pui pe farfurie si deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Daca vi se par legumele prea dulci, se poate pune putina zeama de lamaie pe ele.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

11.04.2011, 20:51

o bogatie de arome

Cris2711 1

11.04.2011, 22:03

simt aroma pana aici

elena1988 1

12.04.2011, 08:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crispy Strips