Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

de adasev12 in Pui, 26 Iul 2010 | 3856 vizualizari

 

aceasta mancare e o combinatie de jumatate plagiat si jumatate inventie proprie...au dat insa o combinatie destul de reusita...v-o spun si voua, poate o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei potriviti
  • 1 vanata mare sau 2 mai mici
  • 2-3 dovlecei, depinde cat sunt de mari
  • 1 conserva de rosii intregi , de 400 gr
  • cateva frunze de busuioc , oregano( daca aveti, eu nu am avut si nu am pus...e bun si fara:))patrunjel verde.
  • 2 bucati mozarella de 100 gr
  • putin parmigiano sau cascaval( aprox 50 gr)
  • 200 gr ciuperci- eu am pus mixt pt ca nu-mi plac doar champignon, si sunt mai bune daca sunt amestecate cu hribi.
  • 4 pulpe de pui
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii:

1. se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc pe rand ardeii pana se inmoie, apoi vinetele si apoi dovleceii.se scot pe o faoie sau in sita sa se scurga de surplusul de ulei.


2.in tigaie se pune apoi inca o lg de ulei de masline de preferinta si se adauga conserva de rosii tocate marunt , ciupercile ,se adauga verdeturile taiate marunt si inca putina apa si se lasa la fiertla foc mic vreo 10 min.se ad.auga putina sare si piper


3.intr-un vas termorezistent se asaza un strat de ardei vinete si dovlecei amestecate, se pune jumatate din sosul de rosii si apoi o mana de parmmezan sau cascaval ras.se pune restul de legume si restul de sos de rosii iar peste acesta mozarella taiata felii.eu am mai adaugat si putin patrunjel verde deasupra...ii da si savoare si culoare!!!


4.vasul se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil la 180gr si se lasa 20-30 min. pana capata o culoare usor aurie.


5.pulpele de pui se fac pe gratar dar se pot face si in tigaie...cum va place.in prealabil eu le-am lasat o ora ( ar fi fost bine si 2 ore, dar nu ma avut timp)la macerat cu 2 frunze de dafin, busuioc si telina verde, sare , piper si usturoi si putina apa).


6.daca va place adaugati si un pahar de vin alb langa aceasta mancare...noi am servit cu bere..in lipsa vinului alb...dar a mers si asa...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adasev12 1

28.07.2010, 17:17

da sunt bue intr-adevar...zic eu...acum depinde de gustul fiecaruia...multumesc tuturor pt aprecieri...

elena1988 1

22.03.2011, 18:45

babi5 1

18.12.2014, 08:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui