Pulpe marinate la cuptor

de anisoara in Pui, 4 Iun 2010 | 36218 vizualizari

 

Este o reteta traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre.
Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile s-au schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de pulpe de pasare
  • 200 grame de maioneza sau smantina
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate la cuptor:



Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.



A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se repartizeaza pe o tava cu ulei si se ung din nou cu smantana ( este mai bine ca se rumenesc mai frumos). Se invelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.



Primele 10-15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, pe urma se scade temperatura cuptorului pina la 180C, si se mai coace carnea cca 40 minute. Ultimele 10 minute se coace carnea fara hartie de pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa tava cu carne in cuptorul cu usa inchisa 10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Tuxedo 1

03.06.2013, 22:34

ce chestie! habar nu aveam de maioneza ...de smantana stiam! multumesc

babi5 1

07.06.2013, 08:57

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:51

bune pulpele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la microunde