Quesadilla

de cristina_s_world in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 3945 vizualizari

 

Pentru ca am cumparat un pachet de lipii mexicane, m-am gandit sa fac quesadilla. Nu m-am ghidat dupa o reteta anume si am pastrat ideea de baza.

 

INGREDIENTE

  • - 6 lipii mexicane
  • - 400g cascaval razuit
  • - 12 snitele inguste de porc
  • - 6 linguri cu sos de legume (ulei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, condimente)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla:

Snitelele stie sa faca oricine si fiecare gospodina are reteta ei proprie, deci nu voi insista asupra prepararii lor. Singura chestie ce vreau s-o mentionez este ca snitelele le-am facut inguste si lungi.


Pentru sosul de legume am folosit 4 linguri ulei, o ceapa tocata marunt, 2 ardei grasi, o lingura pasta de tomate, piper macinat, sare si cimbru uscat. Ceapa am calit-o in ulei, impreuna cu sare, piper macinat si cimbru. Cand a devenit sticloasa am adaugat ardeiul gras taiat marunt. In momentul in care ardeii s-au inmuiat, am adaugat pasta de tomate si o jumatate de pahar cu apa. Am mai lasat pe foc 5 minute si am oprit focul.


Cu toate ingredientele pentru umplutura pregatite, m-am apucat de quesadilla.


Am infierbantat o tigaie tip gratar si am pus pe ea o lipie mexicana. Cand am observat ca a prins un pic de culoare, am intors-o pe partea cealalta. Am presarat repede cascaval pe toata suprafata ei. Pe o jumatate de lipie am pus o lingura de sos de legume si doua snitele. Am indoit lipia peste snitele si am presat un pic cu o lingura de lemn, ca sa adere cascavalul topit la snitele.


Trebuie lucrat repede si focul pastrat mic pentru ca lipiile se pot arde repede. Quesadilla astfel formata am asezat-o pe farfurii si am taiat-o in patru triunghiuri.


Unii au preferat insa sa nu taie quesadilla si au muscat cu pofta din ea. Nu este o reteta fabuloasa si nici demna de o masa pompoasa, dar pentru o cina intre prieteni este perfecta! Aduc si martori!

 

TIPS-URI

1

Merge si pentru micul dejun intarziat si este perfecta si pentru pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

14.11.2012, 00:58

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:36

andreea_angelo 1

25.11.2012, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Quesadilla cu pui