Quiche cu dovlecei

de Oana in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2015 | 4517 vizualizari

 

O nebunie tarta asta! E delicioasa calda, dar mai ales rece, din frigider! Si are si putine calorii :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 1 buc
    • lapte- 3 linguri
    • unt moale- 100 gr
    • sare- ½ lingurita
    • faina- 200 gr
    Umplutura:
    • dovlecei- 2 buc
    • ceapa rosie- o buc
    • branza telemea- 200 gr
    • smantana de gatit- 200 ml
    • oua- 4 buc
    • piper- ¼ lingurita
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • marar tocat- 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei:



  • Amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mana pana obtineti un aluat ferm si nelipicios




  • Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 min




  • Intre timp taiati dovleceii rondele subtiri, cu tot cu coaja si presarati-i cu sare, apoi lasati-i sa se scurga




  • Taiati ceapa rondele subtiri




  • Amestecati intr-un bol branza sfaramata cu furculita cu ouale batute, adaugati smantana lichida, nucsoara, piperul si mararul tocat




  • Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina




  • Presati bine aluatul pe marginile tavii si taiati marginile




  • Puneti o hartie de copt peste aluatul din tava si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini




  • Scoateti tarta din cuptor si indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, apoi intapati blatul cu o furculita




  • Stergeti bine dovleceii cu prosoape de hartie si asezati un strat in tava, apoi rondele de ceapa si jumatate din compozitia de branza




  • Puneti un nou strat de dovlecei, ceapa si branza si coaceti tarta la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra




  • Scoateti apoi tarta si lasati-o la racit



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:06

CarmenBlue 1

15.07.2015, 12:10

Xandrinne 1

17.07.2015, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi sau branza, de la mama