Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 784 vizualizari

 

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat.
Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.

Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.

Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml apă rece ca gheaţa
  • 100 g unt
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână:

Pregatirea aluatului

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

mirela0911 1

19.10.2015, 09:52

Tare mult îmi place!

Zamfira 1

21.10.2015, 23:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!