Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 3930 vizualizari

 

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat.
Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.

Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.

Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml apă rece ca gheaţa
  • 100 g unt
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână:

Pregatirea aluatului

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Quiche Lorraine