Quinoa Energy Bars

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 2719 vizualizari

 

Quinoa este noua mea descoperire, prietena si aliata in straduinta mea de a ma hrani cat mai sanatos. Am folosit-o de aceasta data intr-un baton plin de ingrediente hranitoare, demne de luat in considerare pentru o reteta vegan si care inlocuieste cu brio pofta de dulce, caci are in compozitie migdale, fistic, merisoarele mult dorite si utilizate in atatea deserturi, dar nu numai, ciocolata si toate impreunate cu miere. Quinoa pe care am achizitionat-o eu de la un magazin cu produse naturiste, este expandat-organic, cu un aspect usor caramelizat si care nu necesita prajirea.
Stiati ca... Quinoa este mai bogata in nutrienti in comparatie cu alte cereale, contine amino-acizi si cantitati generoase de calciu, fosfor si fier? Poate fi intrebuintata ca si substituent al orezului sau al couscous-ului si pe semne ca si modul de pregatire este similar cu acestea. Poate fi consumata cu legume, ca si garnitura langa carnea de pui si puteti pregati si pilaf din quinoa. La fel, poate fi servita si la micul dejun fiind o sursa bogata in proteine, amestecata cu migdale, miere si fructe de padure.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 2 cani quinoa expandata; 
  • 50 grame migdale maruntite; 
  • 20 grame fistic crud maruntit; 
  • 100 grame merisoare; 
  • 2 linguri seminte de susan; 
  • 60 grame chocolate chips (de decor) sau ciocolata maruntita alba si neagra; 
  • 4-5 linguri de miere sau sirop de artar.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quinoa Energy Bars:

Daca folositi quinoa gata prajita, treaba merge mult mai repede. Turnati cele doua cani de quinoa intr-un bol, adaugati migdalele si fisticul maruntite, merisoarele, 2 linguri de seminte de susan, iar la final bucatile de ciocolata. Eu am folosit bomboane de ciocolata de decor, de toate marimile si formele pe care le-am avut in camara. Se amesteca toate ingredientele si se adauga si mierea, se continua amestecarea pana omogenizarea tuturor ingredientelor. Asezati intr-o tava patrata sau dreptunghiulara hartie de copt si turnati compozitia. Tasati usor si nivelati dupa care se introduce la frigider pentru cateva ore. Se taie si se serveste cu cafea, ceai, lapte cu cacao sau suc de portocale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quinoa Energy Bars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:31

cat de bine arata!!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.12.2012, 12:23

Multumesc Simona

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata raw-vegana cu banane si zmeura