Rataef cu malabi

de AndraAli in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 1390 vizualizari

 

Este un desert specific arabesc .De obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.Va sugerez sa-l incercati si sami ziceti ce parere aveti.Eu de ori de cate ori prepar rataef nu ramane unul in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare faina
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura drojdie proaspata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • PENTRU MALABI(CREMA)
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1 lingura de sirop de trandafiri
  • 3 linguri zahar
  • PENTRU SIROP
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 3 linguri de sirop de trandafiri
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rataef cu malabi:

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.

2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.

3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).

4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.

5.Preparare malabi(crema):

Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.

6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.

7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.

8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rataef cu malabi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

21.07.2014, 21:50

ciobotaru_laura 1

22.07.2014, 08:00

Am facut si eu! M-au iesit perfect! Este o reteta extraordinara!

AndraAli 1

22.07.2014, 11:56

ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!