Rataef cu malabi

de AndraAli in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 1690 vizualizari

 

Este un desert specific arabesc .De obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.Va sugerez sa-l incercati si sami ziceti ce parere aveti.Eu de ori de cate ori prepar rataef nu ramane unul in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare faina
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura drojdie proaspata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • PENTRU MALABI(CREMA)
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1 lingura de sirop de trandafiri
  • 3 linguri zahar
  • PENTRU SIROP
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 3 linguri de sirop de trandafiri
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rataef cu malabi:

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.


2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.


3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).


4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.


5.Preparare malabi(crema):


Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.


6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.


7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.


8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rataef cu malabi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

21.07.2014, 21:50

ciobotaru_laura 1

22.07.2014, 08:00

Am facut si eu! M-au iesit perfect! Este o reteta extraordinara!

AndraAli 1

22.07.2014, 11:56

ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Um Ali" (2)