Ratatouille

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 2 Noi 2010 | 2872 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa.
Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie,
  • 1 dovlecel mare,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 conopida mica,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 100 ml ulei de masline,
  • ¼ lingurita de cimbru,
  • 1/2 lingurita zahar brun,
  • 2 linguri de pasta de rosii,
  • 1 lingura vodca,
  • 4 linguri apa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari). Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida. Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.


Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute. Cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu. Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

05.04.2011, 08:53

o bunatate

kukibella 1

05.04.2011, 09:05

wow ce bunatate

adry88 1

29.05.2011, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu ciuperci