Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Feb 2024 | 2252 vizualizari

 

Imi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am ales sa fac cu piure de piersici de gradina- am facut acum 2 ani din ultimul piersic in viata - niste piure sau gem , cum vreti sa-i ziceti, cred ca am reteta pe undeva prin zona, daca nu aveti facut il puteti face pe loc- asta daca sunteti in sezonul piersicilor- decojiti piersicile, le blendati si apoi le fierbeti cu putin zahar. Am facut 6 portii, am niste pahare de sticla pentru inghetata in care am pregatit desertul, dar se poate in orice fel de recipient pe care il aveti la indemana, cesti, pahare, castronele, etc.
Ingrediente Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina: oua, smantana, ciocolata, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
  • 140 g ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • Mousse de piersici de gradina
  • 170 g piure de piersici
  • 60 g ciocolata alba Belcolade
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • un pic de colorant galben pt. o culoare mai intensa- optional
  • Frisca
  • 300 ml smantana pt frisca cu 36% grasime
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Decor
  • drajeuri de ciocolata
  • zmeura si afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina:

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.

Mousse de piersici de gradina:  Intr-un castron de inox am pus piureul de piersici, ciocolata, cele 2 galbenusuri, am amestecat si am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.

Frisca: Frisca am pregatit-o cu cateva minute inainte sa servesc desertul, adica a doua zi in cazul meu sau daca serviti in aceiasi zi trebuie sa faceti desertul cu cateva ore inainte sa-l serviti. Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma, am pus frisca intr-un posh- va alegeti duiul cu care vreti sa ornati- si apoi am ornat fiecare pahar in parte. Am presarat drajeurile de ciocolata si am decorat cu zmeura si afine. Simplu si delicios !

Vezi si reteta de Mousse cu doua feluri de ciocolata.

TIPS-URI

1

smantana pt. frisca sa fie rece de la frigider si de preferat ca si vasul in care urmeaza sa fie batuta sa fie tinut la frigider cel putin 30 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si capsuni