Reteta de Martisor Dora

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mar 2023 | 2795 vizualizari

 

Pe 2 martie '' surora mea cea mica'' implineste si ea niste Primaveri, mai putin cu 5 decat verile mele, asa ca i-am facut un martisor dulce. La cererea ei, a vrut ceva insiropat si glazurat cu fondant. M-am executat, l-am insiropat safie, se vede la sectiune, ca nu a iesit foarte bine sectiunea, dar ce mai conteaza la tara merge si fara perfectiune, gustul sa fie ce trebuie. La multi ani, Minodora ( Dora cum o stie mai toata lumea) ! Sa-ti fie ziua la superlativ, te iubim. 

Pentru Reteta de Martisor Dora sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, ciocolata, smantana

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de Martisor Dora
  • Blat tava dim 32/22 cm am copt 3 blaturi- ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori
  • 2 oua mici
  • 70 g zahar
  • 80 g faina
  • 12 g ulei
  • 12 g lapte
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Sirop
  • cca 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 400 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • Glazura
  • cca 500-600 g fondant alb
  • colorant rosu
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Martisor Dora:

Iata cum se prepara Reteta de Martisor Dora

Blat : Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile impreuna cu uleiul, laptele si esenta de vanilie le-am omogenizat apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat faina tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava si am nivelat, am dat tava la cuproerul preincalzit la 180 grade pentru cca 12 min, este un blat subtire si se coace repede. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Am procedat la fel de inca doua ori, in final am obtinut 3 foi de blat.

 Sirop : Apa cu zaharul le-am pus sa dea in 2-3 clocote, am astins focul si am adaugat esenta de vanilie, am lasat sa se raceasca bine siropul.

Crema ; Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat vasul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am dat vasul la rece, mai intai in camara ( acolo am racoare), apoi l-am bagat la frigider pentru cateva ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am indreptat cele 3 foi taind marginile, am asezat prima foaie am insiropata-o bine, am intins peste o parte din crema, peste crema am pus al doilea blat si l-am insiropata bine, am intins crema si am asezat al treilea blat pe care l-am insiropat bine. Am pastrat un pic de crema pentru decor. Am lasat prajitura peste noapte s astea la rece. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o fondant. Fondantul alb l-am pus pe baie de abur , ama daugat 3-4 linguri de sirop si colorant rosu, l-am lasat sa se topeasca apoi am glazurat fiecare prajitura in parte. Dupa ce fondantul sa intarit am decorat cu crema oprita formand niste floricele albe.

Vezi si reteta de Prajitura Martisor 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Martisor Dora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

02.03.2023, 09:14

La mulți ani cu multă sănătate Dora! Delicios!

Rocsi 1

02.03.2023, 20:53

La multi ani pentru sora ta! Prajitura nu cer, ca sigur nu mai este!

dantes 1

08.03.2023, 11:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire