Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl in Mancare copii, 24 Sep 2022 | 6875 vizualizari

 

Ce ziceți de o plăcintă frumoasă și gustoasă? Gașca mea a devorat-o imediat.
Va prezentam Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu.
Se folosesc ca si ingrediente: faina, oua, branza, ardei

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu:
  • pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 20 ml ulei (1 lingură)
  • 1 gălbenuș
  • 9 g sare
  • 220 - 240 ml lapte călduț
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți sau 1 linguriță cu vârf usturoi granulat
  • sare
  • -pentru uns plăcinta:
  • 1 gălbenuș bătut cu o linguriță de lapte
  • semințe de chimen, susan, mac - la alegere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu:

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși și ultimii 40 ml) și se amestecă cu drojdia și zahărul și se lasă 10 minute să crească, apoi se adaugă făina și se amestecă. Se adaugă uleiul și oul bătut și se frământă un aluat potrivit de moale. Frământarea se poate face cu robotul, folosind cârligul special, sau cu mâna și durează cam 5-7 minute. În funcție de făina s-ar putea să nu fie nevoie de tot laptele sau, dimpotrivă, să trebuiască suplimentat cu 20-25 ml.

Se lasă aluatul la dospit pentru 30-40 de minute – în castron, acoperit cu folie de plastic, într-un loc ferit de curenți. Eu l-am pus în mașina de pâine deoarece mi s-a părut prea rece în casă.

Se pune brânza de vaci într-un castron și se adaugă oul, sarea și usturoiul tăiat felii și se pasează compoziția cu un blender vertical. Se adaugă ardeiul gras tocat cubulețe mici și sare după gust și se amestecă ușor.

Se taie aluatul în 2.
Se întinde pe hârtie de copt prima foaie de aluat cu sucitorul până ce ajunge la un disc cu diametrul de cca. 25-30 cm. Este un aluat care se lucrează ușor, nu se lipește și nu se rupe. Se mută cu grijă foaia în tava mare a cuptorului (33 x 42 cm), transferând hârtia de copt. Se decupează aluatul cu ajutorul unui inel reglabil sau se pune un capac și se taie în jurul lui pentru a obține o foaie perfect rotundă.  Se toarnă umplutura de brânză peste aluat și se nivelează uniform cu o spatulă.


Se întinde similar și a doua parte de aluat obținând o foaie identică cu prima. Se acoperă cu ea plăcinta apăsând-o ușor cu palma ca să se lipească bine de umplutură. 
Se pune un pahar sau un bol mic în mijlocul plăcintei. Acesta va marca mijlocul florii. Cu un cuțit bine ascuțit se împarte plăcinta în 4. Fiecare sfert se taie iar in 2 (optimi) și încă o dată în 2 (șaisprezecimi). Deci se obțin 16 petale. Se răsucește apoi fiecare petală de 2 ori astfel încât se obține o spirală.
Se îndepărtează bolul din centru. Se bate un gălbenuș cu o lingură de lapte și se unge plăcinta cu o pensulă moale. Se presară plăcinta cu susan și se acoperă cu o folie de plastic care să nu-i atingă suprafața (o pungă sau un sac de plastic) și se lasă la dospit 20 de minute. Între timp se pune cuptorul la încins la 170 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta medie la cele pe gaz.
Se coace plăcinta pentru 40-45 de minute la 170 C sau până când se rumenește frumos. Se lasă să se răcorească 10 minute și se servește.

Vezi si reteta de Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita MUUU