Risotto al pomodoro

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2011 | 2792 vizualizari

 

o reteta foarte la moda in Italia, usor de preparat si gustoasa, servita ca primi piatti, adica cum ar veni la noi felul 1.
ingredientele sunt pt 4 persoane, eu am facut doar pt doua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 400 g rosii fara pielita
  • 40 g parmigiano ras
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin, 3 lg
  • 20 g unt
  • sare , piper, busuioc dupa gust
  • o lg pasta de rosii, optional
  • zeama de legume 1 l( ajunge si mai putin)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto al pomodoro:

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei la foc foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min.


Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se continua calirea inca 5 min.


Se adauga apoi rosiile intregi, se maruntesc ele in timpul fierberii( adaugati si un praf de zahar pt a taia din aciditate).Tot acum daca doriti adaugati si pasta de rosii.


Se continua fierberea adaugandu-se doar cate un polonic de supa, pe rand, cand acesta se evapora , pt a nu se arde orezul.


Totul se face la foc mic.


Cand e spre sfarsit se adauga si busuiocul maruntit.( cateva frunze) si dupa gust sare si eventual putin piper.


Se opreste focul. se pune apoi untul si se amesteca bine , apoi se adauga parmigiano si se amesteca.


Aveti grija inainte sa opriti focul, lasati orezul mai moale, adaugati supa sa fie cam asa ca o supra crema, ca de la parmigiano o sa se ingroasa si sa nu iasa prea uscat.


Risotto se serveste cald , acompaniat de un vin alb, demisec.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

timpul de fierbre depinde de cat de facut va place orezul...risotto se face de obicei al dente, dar fiecare cu gustul lui...in medie cam 40 min necesita aceasta reteta.

2

focul trebuie sa fie mic iar supa adaugata cate un polonic o data, pana la fierberea totala

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto al pomodoro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

17.10.2011, 13:58

cris, multumesc

mamaieelena 1

21.10.2011, 23:33

bun,bun

DIANA B 1

31.10.2011, 10:17

Bunuuut !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci la cuptor