Risotto al pomodoro

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2011 | 4106 vizualizari

 

o reteta foarte la moda in Italia, usor de preparat si gustoasa, servita ca primi piatti, adica cum ar veni la noi felul 1.
ingredientele sunt pt 4 persoane, eu am facut doar pt doua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 400 g rosii fara pielita
  • 40 g parmigiano ras
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin, 3 lg
  • 20 g unt
  • sare , piper, busuioc dupa gust
  • o lg pasta de rosii, optional
  • zeama de legume 1 l( ajunge si mai putin)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto al pomodoro:

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei la foc foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min.


Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se continua calirea inca 5 min.


Se adauga apoi rosiile intregi, se maruntesc ele in timpul fierberii( adaugati si un praf de zahar pt a taia din aciditate).Tot acum daca doriti adaugati si pasta de rosii.


Se continua fierberea adaugandu-se doar cate un polonic de supa, pe rand, cand acesta se evapora , pt a nu se arde orezul.


Totul se face la foc mic.


Cand e spre sfarsit se adauga si busuiocul maruntit.( cateva frunze) si dupa gust sare si eventual putin piper.


Se opreste focul. se pune apoi untul si se amesteca bine , apoi se adauga parmigiano si se amesteca.


Aveti grija inainte sa opriti focul, lasati orezul mai moale, adaugati supa sa fie cam asa ca o supra crema, ca de la parmigiano o sa se ingroasa si sa nu iasa prea uscat.


Risotto se serveste cald , acompaniat de un vin alb, demisec.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

timpul de fierbre depinde de cat de facut va place orezul...risotto se face de obicei al dente, dar fiecare cu gustul lui...in medie cam 40 min necesita aceasta reteta.

2

focul trebuie sa fie mic iar supa adaugata cate un polonic o data, pana la fierberea totala

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto al pomodoro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

17.10.2011, 13:58

cris, multumesc

mamaieelena 1

21.10.2011, 23:33

bun,bun

DIANA B 1

31.10.2011, 10:17

Bunuuut !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez